Grøn er det nye sort

Tiden for alger er nu

Vejret i Danmark har i 2018 slået mange varmerekorder. Tørken har haft indflydelse på landbrugets udbytte, og en af de foreslåede løsninger har været i højere grad at vande markerne i tider med mindre nedbør.

70% af jorden er dækket af vand, hvoraf 1% er ferskvand, som ikke er bundet som is eller sne.1

Når vi dyrker alger, behøver vi ikke at trække på de beskedne 1%, for dyrkningen kan ske udelukkende med saltvand.

Og hvis vi dyrker alger, så får vi en fødevare, som er rig på mineraler, vitaminer og sundhedsfremmende stoffer. Det er ligefrem blevet dokumenteret, at grise, som fodres med alger, har et mindre behov for medicin. 2 3

Stol på alger

Alger er ansvarlige for 50% af jordens fotosyntese4, hvorigennem der bindes kuldioxid (CO2) og produceres ilt (O2). Alger kan dermed have en positiv indflydelse på miljøet, hvis vi kontrollerer denne proces.

I søer, fjorde og selv langs kysterne i Danmark oplever vi problemer med en ukontrolleret overvækst af alger. Overvæksten skyldes ofte forhøjede koncentrationer af næring i lokalområderne. En kontrolleret vækst af alger kan være med til at reducere disse næringskoncentrationer, så vi får et sundere miljø.

Pure Algae Denmarks vision er at blive Danmarks første fødevare-leverandør af tang dyrket i kontrollerede landbaserede systemer. Her-igennem kan vi imødekomme høj kvalitet og fuldkommen renhed, hvilket kan komme til fordel for vores miljø og sundhed.

Danske Pionerer

De første i Danmark til at etablere et landbaseret dyrkningsanlæg til tang var Alge Center Danmark5, og nu træder Pure Algae Denmark ind med Danmarks første kommercielle anlæg.

Idéen til projektet udsprang efter at Esben Rimi havde offentliggjort sit speciale i tang med søsalats potentiale i folkesundhed og bæredygtighed.

Herigennem kom han ind i et samarbejde med Danmarks bedste forskere inden for området, heriblandt Annette Bruhn og Lone Thybo Mouritsen fra Alge Center Danmark, som nu er samlet i virksomhedens advisory board.

Alger på hjernen

Har du alger på hjernen?

Har du noget, som kan støtte visionen for Pure Algae Denmark?

Vil du gerne holde dig opdateret med udviklingen af Pure Algae Denmark?

Kontakt os på info@purealgae.dk,
eller tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde formularen via linket.