Tangarter

Der findes over 10.000 forskellige arter af tang på verdensplan, og i Danmark har vi mere end 400 af dem. Når man dyrker tang, er der altså rigeligt med muligheder. Det er derfor en sand udvælgelseskunst at finde de lækreste tangarter, for der er så mange af dem!

Hos Pure Algae har vi nøje og omhyggeligt udvalgt de tangarter, som vi føler, er de flotteste og mest velsmagende sorter. Alle vores produkter fås i en konventionel og en økologisk udgave, og begge varianter er selvfølgelig 100% friske og naturlige.

Søsalat (Ulva lactuca)

Søsalat er en frisk og lækker grønalge, med en smuk lysegrøn farve. Den er perfekt til salater, supper eller som tilbehør. Du kan eksempelvis komme den i en burger i stedet for Iceberg-salat, for at give den en ny og spændende smagsoplevelse.

Søl: Havets bacon (Palmaria palmata)

Søl er en rødalge, med en indbydende mørkerød farve og en spændstig, kødfuld tekstur. Det er ikke for intet, at Søl kaldes havets bacon: Søl er nemlig høj på salt og umami, og steges den i olie og salt, opnås en udsøgt smagsnuance af bacon.

Et overflødighedshorn

Søsalat og Søl er bare et udpluk af de mange spændende tangarter, der kan dyrkes på land i Danmark. Mens vi perfektionerer disse to, arbejder vi på at få endnu flere lækre tangarter på menuen.